28 آبان 1393 - 13:13
شناسه خبر: 1110
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
هشدار رئیس اتحادیه نانهای حجیم تهران نسبت به افزایش 70 درصدی قیمت نان صنعتی
کرمی نسبت به آزادسازی کامل قیمت آرد نانهای صنعتی و حجیم بدون آزادسازی قیمت آرد نانهای سنتی هشدار داد و گفت: احتمال افزایش ?? درصدی قیمت نان صنعتی مناسب نیست.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران نسبت به آزادسازی کامل قیمت آرد نانهای صنعتی و حجیم بدون آزادسازی قیمت آرد نانهای سنتی هشدار داد و گفت: در صورت آزادسازی قیمت آرد نانهای صنعتی قیمت این نوع نان بین 60 تا 70 درصد افزایش خواهد یافت.
محمدجواد کرمی درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال آزادسازی قیمت آرد نانهای صنعتی و همچنین نانهای سنتی توضیح داد: ما شنیدهایم که دولت قصد دارد قیمت آرد نانهای صنعتی را به طور کامل آزاد کند اما قیمت آرد نانهای سنتی تنها 30 درصد قرار است افزایش یابد. این برنامه اگر درست باشد کاملا خلاف ماده 110 قانون برنامه پنجم توسعه است که طبق آن کلیه خدماتی که دولت به دو حوزه نانهای سنتی و صنعتی ارائه میدهد باید یکسان باشند و هیچ تبعیضی در این زمینه نباید وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه سیاست دولت فعلی و دولتهای قبلی این بود که مردم به سمت مصرف نان سالم و بهداشتی حرکت کنند، افزود: متأسفانه در چند سال اخیر نه تنها هیچ حمایتی از صنعت نان صنعتی نشد بلکه بیشترین ضربهها نیز به این صنعت وارد شد. در سال 1389 نیز ضربه مشابهی به صنعت نان صنعتی وارد کرده و قیمت این صنعت را آزاد کردند اما قیمت نان سنتی را ثابت نگه داشتند.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران در ادامه گفتگوی خود با نسیم افزود: در صورت آزادسازی قیمت آرد نانهای صنعتی و در عین حال آزادسازی ناقص قیمت آرد نانهای سنتی، نان صنعتی عملا از سبد خانوار ایرانیها خارج میشود و بسیاری از واحدهای فعال در این حوزه رو به تعطیلی میروند و رقابت ناسالمی نیز در بازار نان کشور به وجود میآید.
کرمی گفت: به عنوان مثال بیمه واحدهای نان صنعتی 30 درصد است در حالی که بیمه واحدهای نان سنتی 10 درصد و همین باعث افزایش هزینههای تولید در واحدهای نان صنعتی شده است. ما از دولت تدبیر و امید انتظار تدبیر داریم و اگر حرفهایی که میشنویم درست باشد این سیاست خلاف تدبیر است.
وی تأکید کرد: ما نیز به آزادسازی کامل قیمت آرد اعتقاد داریم ولی این آزادسازی باید در هر دو بخش نان صنعتی و سنتی به صورت یکسان انجام شود.
به گفته وی در حال حاضر 110 واحد نان صنعتی و 3000 واحد تولید نان حجیم در کشور وجود دارد. واحدهای کوچک روزانه 400 تا 500 کیلوگرم و واحدهای بزرگ نیز روزی 4 تا 5 تن سهمیه آرد دارند. ضمن اینکه سهمیه آرد واحدهای نان صنعتی نسبت به کل سهیمه آرد تنها دو درصد بوده و 98 درصد مربوط به واحدهای نان سنتی است.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران خاطرنشان کرد: در صورت آزادسازی قیمت آرد نان صنعتی از 610 تومان فعلی به دستکم 1350 تا 1500 تومان خواهد رسید که این یک شوک بزرگ به مردم است و باعث میشود حضور آنها در بازار نانهای صنعتی به شدت کاهش یابد. همچنین در صورت آزادسازی کامل قیمت آرد نانهای صنعتی قیمت این محصولات بین 60 تا 70 درصد افزایش خواهد یافت.
او با بیان اینکه افغانستان و ترکیه همسایگان ایران به سمت مصرف بالای نانهای صنعتی رفتهاند، در پاسخ به این سوال که آیا با دولت در زمینه تعیین قیمت آرد نانهای صنعتی جلسهای داشتهاید یا خیر؟ عنوان کرد: هنوز جلسهای برای ما نگذاشتهاند. از استانهای دیگر خبردار شدم که جلساتی در استانداریها برگزار شده است. دولت آقای روحانی دولت اعتدال است و ما انتظار داریم در زمینه این زمینه نیز اعتدال در پیش گرفته شود.
کرمی گفت: ما به دولت پیشنهاد دادیم تا به جای پرداخت یارانه نقدی نان به مردم کارت نان داده شود تا هم جلوی افزایش تورم گرفته شود و هم اینکه یارانه نقدی نان صرفا برای خرید نان مصرف شود.
منبع: نسیم